FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny

Tallers oberts a l’Assaig General

En paral·lel al gran àpat col·lectiu, durant l’Assaig General s’aniran succeint de manera cíclica diversos tallers*, que han estat organitzats per les diferents entitats que han fet possible aquest esdeveniment dedicat a l’alimentació sostenible.

‘Think. TheVeggieink’. Eva Vesikansa Organitzat per: ADG-FAD

Taller participatiu de serigrafia amb tintes fetes a partir de vegetals malbaratats. Imparteix el taller Eva Vesikansa. 

‘Bons materials = Bon menjar’ Organitzat per: Materfad

Espai on es presentaran materials per a l’alimentació del futur: materials biodegradables, oxobiodegradables, olímers d’origen vegetal, procedents de fibres naturals, impressió en 3D, etc.

‘The Materials Farm. Cuinant materials’ Organitzat per: Materfad. Amb la col·laboració de: ADI-FAD i el Het NieuweInstituut de Rotterdam.  Amb el suport del CCCB, de l’Agència Catalana de Residus i de l’Ambaixada del Regne dels Països Baixos

Un equip de 9 dissenyadors nacionals i internacionals entomen el repte de crear objectes i materials amb els mateixos ingredients i utensilis de què disposaran els cuiners per fer el gran dinar. Un taller de creació per demostrar que és possible transformar residus i aliments que s’anaven a llançar en objectes i materials útils i necessaris.

‘Construcció d’un gran cistell de vímet’ Organitzat per: A-FAD

El mestre cisteller i president de l’Associació Catalana de Cistellers i Cistelleres Joan Farré vehicularà un taller per construir de manera participativa entre tots els comensals un gran cistell de vímet per tornar a posar a la mirada tots aquests elements per comprar i transportar el menjar de manera més sostenible.

 

‘PotFiltrar’ Organitzat per: ADI-FAD

Dos pots de conserva, tres peces fetes amb plàstic reciclat i carbó activat formen el PotFiltar: un filtre que té la capacitat de convertir l’aigua de la xarxa urbana en aigua sense sabor ni olors. L’imparteix el Taller Esfèrica, educació i disseny cap a un futur sense.

‘Il·lustra una idea’ Organitzat per: Illy

La artista Kilomba impartirà un taller per intervenir sobre les llaunes de cafès Illy. El taller dóna una segona vida a aquest embalatge i finalitza amb una acció d’abandonament de les llaunes per la ciutat amb missatges al seu interior que inviten a visitar les exposicions «Assaig General» i «El millor disseny de l’any».

‘Taller d’iniciació a l’hort’ Organitzat per: Sembra

Crear un hort portàtil amb material reciclat, sembrar mongetes i trasplantar enciams. Els participants s’emportaran a casa tot el que plantin per a que puguin veure com creix.

‘Exposició d’imatges i de fruites i verdures imperfectes’ Organitzat per: PAA, Espigoladors, Espai Ambiental

Una part del malbaratament alimentari té l’origen en l’aspecte i la forma dels aliments. Amb aquest taller es vol sensibilitzar sobre aquest problema tot reivindicant que allò «lleig» potser no és perfecte però és igual de bò o fins i tot millor.

‘Taller d’organització de la nevera’ Organitzat per: PAA, AMB

Un taller per aprendre a organitzar una nevera, una acció que pot semblar innocent però que d’innocent no en té res. Distribuint i ordenant millor la nevera malbaratarem menys i la nostra economia domèstica també se’n beneficiarà.

‘Analitzem la fracció orgànica’ Organitzat per: PAA

Demostració en directe de l’anàlisi d’una bossa d’escombraries orgànica extreta d’un contenidor qualsevol de la ciutat per veure els nostres hàbits de consum i de malbaratament.

‘Donant voltes al nostre menjar’ Organitzat per: Foodisms

Foodisms proposa un taller interactiu en col·laboració amb ‘Te Lo Sirvo Verde’ on el públic està més que convidat a completar la cadena alimentària per explorar el significat de la sostenibilitat alimentària i entendre que amb petits canvis podem convertir la cadena en un cercle tancat.

Dissabte 11 de juny de 2016
De 12:00 h a 16:00 h
*Els tallers són per a tots els públics