FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny

Tallers oberts a l’Assaig General

En paral·lel al gran àpat col·lectiu, durant l’Assaig General s’aniran succeint de manera cíclica diversos tallers relacionats amb l’alimentació sostenible. Aquests han estat organitzats per les diferents entitats que han fet possible aquest esdeveniment.

‘Think. TheVeggieink’. Organitzat per: ADG-FAD

Taller participatiu de serigrafia amb tintes fetes a partir de vegetals malbaratats. Imparteix el taller Eva Vesikansa. 

‘Bons materials = Bon menjar’ Organitzat per: Materfad

Espai on es presentaran materials per a l’alimentació del futur: materials biodegradables, oxobiodegradables, olímers d’origen vegetal, procedents de fibres naturals, impressió en 3D, etc.

‘The Materials Farm. Cuinant materials’ Organitzat per: Materfad. Amb la col·laboració de: ADI-FAD i el Het NieuweInstituut de Rotterdam.  Amb el suport del CCCB, de l’Agència Catalana de Residus i de l’Ambaixada del Regne dels Països Baixos

Un equip de 9 dissenyadors nacionals i internacionals entomen el repte de crear objectes i materials amb els mateixos ingredients i utensilis de què disposaran els cuiners per fer el gran dinar. Un taller de creació per demostrar que és possible transformar residus i aliments que s’anaven a llançar en objectes i materials útils i necessaris.

‘Construcció d’un gran cistell de vímet’ Organitzat per: A-FAD

El mestre cisteller i president de l’Associació Catalana de Cistellers i Cistelleres Joan Farré vehicularà un taller per construir de manera participativa entre tots els comensals un gran cistell de vímet per tornar a posar a la mirada tots aquests elements per comprar i transportar el menjar de manera més sostenible.

 

‘PotFiltrar’ Organitzat per: ADI-FAD

Dos pots de conserva, tres peces fetes amb plàstic reciclat i carbó activat formen el PotFiltar: un filtre que té la capacitat de convertir l’aigua de la xarxa urbana en aigua sense sabor ni olors. L’imparteix el Taller Esfèrica, educació i disseny cap a un futur sense.

‘Il·lustra una idea’ Organitzat per: Illy

La artista Kilomba impartirà un taller per intervenir sobre les llaunes de cafès Illy. El taller dóna una segona vida a aquest embalatge i finalitza amb una acció d’abandonament de les llaunes per la ciutat amb missatges al seu interior que inviten a visitar les exposicions «Assaig General» i «El millor disseny de l’any».

‘Taller d’iniciació a l’hort’ Organitzat per: Sembra

Crear un hort portàtil amb material reciclat, sembrar mongetes i trasplantar enciams. Els participants s’emportaran a casa tot el que plantin per a que puguin veure com creix.

‘Exposició d’imatges i de fruites i verdures imperfectes’ Organitzat per: PAA, Espigoladors, Espai Ambiental

Una part del malbaratament alimentari té l’origen en l’aspecte i la forma dels aliments. Amb aquest taller es vol sensibilitzar sobre aquest problema tot reivindicant que allò «lleig» potser no és perfecte però és igual de bò o fins i tot millor.

‘Taller d’organització de la nevera’ Organitzat per: PAA, AMB

Un taller per aprendre a organitzar una nevera, una acció que pot semblar innocent però que d’innocent no en té res. Distribuint i ordenant millor la nevera malbaratarem menys i la nostra economia domèstica també se’n beneficiarà.

‘Analitzem la fracció orgànica’ Organitzat per: PAA

Demostració en directe de l’anàlisi d’una bossa d’escombraries orgànica extreta d’un contenidor qualsevol de la ciutat per veure els nostres hàbits de consum i de malbaratament.

‘Donant voltes al nostre menjar’ Organitzat per: Foodisms

Foodisms proposa un taller interactiu en col·laboració amb ‘Te Lo Sirvo Verde’ on el públic està més que convidat a completar la cadena alimentària per explorar el significat de la sostenibilitat alimentària i entendre que amb petits canvis podem convertir la cadena en un cercle tancat.

Dissabte 11 de juny de 2016
De 12:00 h a 16:00 h
*Els tallers són per a tots els públics