FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny

Reviu el concert audiovisual “L’estat turístic”

La darrera parada del tour i cloenda del projecte “L’estat turístic” del FADfest va ser un espectacle audiovisual en un escenari amb una significació especial des del punt de vista de l’ocupació turística a la ciutat de Barcelona: la Plaça Reial. Estirats en tovalloles o asseguts en cadires de platja al més pur estil cinema a la fresca, els assistents van poder escoltar la música en directe d’una formació creada especialment per a l’ocasió, integrada per Jaume Pla (Mazoni), Florenci Salesas i Román Daniel, posant so a una peça audiovisual encarregada a l’equip de Soy Cámara del CCCB amb el turisme com a fil argumental.

El live cinema de Soy Cámara, que aborda la complexa relació que Barcelona ha tingut i té amb el turisme, s’estructura en tres actes: el primer ens ensenya la Barcelona del disseny, la planificació urbanística i les relacions institucionals; el segon, és la Barcelona que es projecta des del cinema, una ciutat molt diversa que passa pel costumbrisme pintoresc, l’imaginari lumpen o el seu esperit comercial; i per últim, veurem la Barcelona que capten els propis turistes, una Barcelona desenfrenada que es pot trobar a Internet i a les xarxes socials.

El vídeo que us deixem a continuació és un muntatge de la peça audiovisual que es va projectar la nit de l’1 de juliol a Plaça Reial amb la música en directe que Pla, Salesas i Daniel van compondre per acompanyar-la. Amb el seu visionat podràs reviure l’experiència audiovisual del FADfest amb nosaltres.

Títol: L’estat turístic (auge i caiguda d’una idea)
Muntatge: Adrià Espí
Guió: Andrés Hispano, Félix Pérez-Hita, Ingrid Guardiola, Adrià Espí
Música en directe: Jaume Pla (Mazoni), Florenci Salesas y Román Daniel
Producció: Soy Cámara CCCB
Context: Concert – Audiovisual “L’estat turístic” celebrat en motiu del FADfest ’17 amb el turisme com a eix temàtic.
Duració: 40 min.
Día: Dissabte 1 de juliol
Hora: 21.30h
Lloc: Plaça Reial
Idioma: Sense diàleg
Sinopsi: Live cinema que aborda la complexa relació que Barcelona ha tingut i té amb el turisme. L’obra s’estructura en tres parts: la primera ens ensenya la Barcelona del disseny i de la planificació urbanística, de la fredor quirúrgica dels plans i de les relacions institucionals. La segona és la Barcelona projectada des del cinema, una Barcelona molt diversa que passa pel costumbrisme pintoresc, l’imaginari lumpen o el seu esperit comercial (“la millor botiga del món”), entre d’altres. Finalment, la tercera part ens ensenya la Barcelona retratada pels propis turistes; és la Barcelona caníbal i desenfrenada que ha canviat la seva massa d’habitants per una massa de turistes que ocupen intensivament l’espai públic, sense concessions.