FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny

Presentació del programa del FADfest’16

Entre el 6 i el 12 de juny al DissenyHub Barcelona tindrà lloc la 6a edició del FADfest, el festival de Barcelona que aborda el disseny des de totes les seves disciplines.

El festival es desenvoluparà en dos eixos: els premis del FAD, que es materialitzaran en l’exposició «El millor disseny de l’any», i l’eix temàtic d’enguany, anomenat «Assaig General» i que aborda la problemàtica de la sostenibilitat alimentària des del disseny.

«El millor disseny de l’any»

Durant el FADfest es lliuraran els principals premis que organitzen les associacions del FAD: els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, organitzats per l’ARQUIN-FAD, els Premis ADI-que engloben els Delta i les Medalles ADI de disseny industrial i el Premi ADI Cultura a projectes que afavoreixin la cultura del disseny-, i que organitza l’ADI-FAD, i finalment els Premis Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual de Barcelona, organitzats per l’ADG-FAD. Com s’ha fet des de la primera edició del FADfest, l’any 2011, les obres finalistes de tots els premis es podran veure en l’exposició «El millor disseny de l’any», una radiografia del millor del disseny d’aquí i d’avui. La mostra s’inaugurarà el dia 6 de juny a la Sala A del Disseny Hub Barcelona i romandrà oberta al públic fins el 30 d’octubre.

«Assaig General: Menjar, emergència sostenible i disseny»

«Assaig General» és el nom de l’eix temàtic del FADfest’16. Un projecte d’autories compartides comissariat per tres professionals vinculats al món del disseny i l’arquitectura, que han estat encarregats de donar-li forma i contingut: Daniel Cid, Eva Serrats i Francesc Pla.

«Assaig General» es celebrarà l’11 de juny de 2016 als Jardins d’Elisava (C/ Badajoz – C/ Àvila, davant del Disseny Hub Barcelona). Per un dia es posarà a prova la ciutat des del punt de vista de la sostenibilitat alimentària i s’avaluaran els resultats obtinguts en aquest simulacre. Per aquest motiu, es farà un esdeveniment gastronòmic on demostrar que podem, ambiental i socialment, ser més sostenibles de la mà d’aquells que porten molts anys treballant en altres maneres de produir i consumir, i amb la implicació dels barris de l’entorn de la Plaça de les Glòries.