FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny

Premis Laus 2016

Organitzats anualment per l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics del FAD (ADG-FAD), els Premis Laus compten amb una sòlida trajectòrua en la celebració i la promoció de la excel·lència en el disseny, la comunicació visual i la publicidad a Espanya.

Durant el seu consolidat recorregut, els Premis Laus han servit com a baròmetre de la creativitat espanyola i en aquesta, la seva 46ª edició, tenen la ferma intenció d’establir connexions més enllà de les nostres fronteres i internacionalitzar la seva repercussió.

L’impacte del disseny espanyol a l’extranger ha crescut constantment durant l’úlima dècada. Un gran nombre de dissenyadors, estudis de disseny i agències s’han construit un nom a la comunitat internacional. Molts d’ells s’han establert fermament a la indústria convertint-se en font d’inspiració per als estudiants i professionals, tant nacionals com internacionals.

El redisseny de los Premios Laus

El president d’ ADG-FAD, Daniel Ayuso, juntament amb la resta de membres de la Junta, han estat concentrats durant  els últims mesos en el desenvolupament d’una versió nova, i internacional, dels Premis Laus. Aquesta renovació es basa en la creença de que la diversitat d’idees i de coneixements són fonamentals per a la formació de la propera generació de dissenyadors. Amb aquesta finalitat, la Junta d’ADG ha emprès diversos canvis per a questa edició dels premis, començant per la campanya Laus &.

Laus &: La campanya

ADG-FAD ha posat en marxa la inspiradora campanya Laus & com a mitjà per a incrementar la repercussió de la convocatòria internacional d’inscripcions, oberta des de principis de desembre. Daniel Ayuso, explica la campanya d’aquest any: “Com a nou president de l’ADG-FAD, vaig insistir en el fet que el disseny espanyol ha assolit el grau de maduresa per trencar barreres i confrontar-se amb el disseny internacional. Aquesta impressió ha estat recolzada unànimament per tots els membres de la nova Junta Directiva. En aquest moment, en el que estem més connectats que mai, em sembla que aquest és l’únic camí a seguir per encarar wel futur.”

Comissariada per Astrid Stavro, membre de la Junta d’ ADG-FAD, la campanya es basa en una col·lecció de cartells únics, dissenyats i donats amablement per una llista selecta de 46 destacats dissenyadors i directors creatius internacionals. Cada dissenyadors, artista gràfic o agència ha estat convidat a interpretar visualment la paraula “Connexions”, que abarca la premisa de la campanya: crear xarxes i vincles internacionals entre els dissenyadors, les institucions i els mitjans de comunicació.

La col·lecció completa de pòsters serà exhibida durant la Nit Laus, la cerimònia d’entrega dels Premis Laus, al Museu del Disseny de Barcelona i serà recopilada al Llibre Laus 2016. També formarà part de la col·lecció permanent del Museu del Disseny de Barcelona.

 

El Libre Laus 2016

Una altra peça clau de la renovació que ha emprès l’ADG-FAD és el Llibre Laus. El llibre serà editat i dissenyat partint d’una aposta per una vessant més editorial, amb cites, case studies i altres aportacions i novetats. En aquest sentit, el Llibre Laus serà més que una mostra dels treballs premiats, reflectint una visió del estat actual del disseny i la indústria creativa. El Llibre Laus està essent dissenyat per Óscar Germade i el seu equip Solo.

Laus & Més

La nova versió dels Premis Laus inclou altres iniciatives: l’incremento del nombre de membres del jurat internacionals (click aquí per a veure la lista de jurats), noves relacions amb associacions i mitjans internacionals, el redisseny de la Web i una sèrie d’ innovacions en el procés de deliberacions, como el fet que els membres del jurat puguin ara inscriure els seus treballs.