FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny

Premis Habitàcola: Terrats

Els Premis Habitàcola, impulsats per ArquinFAD, van ser creats l’any 1987 amb l’objectiu de promoure la reflexió sobre els nous marcs teòrics en els àmbits del disseny i de l’arquitectura, i debatre, conjuntament amb les escoles, solucions i punts de vista innovadors en relació amb els diferents temes d’interès social proposats a cada convocatòria.

Els Premis Habitàcola són un concurs adreçat a estudiants l’objectiu del qual és difondre la importància de la creativitat, el compromís social i el rigor professional entre els organismes i la població en general, donant suport i promovent noves iniciatives, nous plantejaments i nous talents emergents.

La temàtica escollida per a aquests premis sempre ha tractat aspectes rellevants per a la societat i ha abordat problemàtiques actuals sense resoldre. En aquesta edició plantegem una reflexió sobre l’ús dels terrats, una reflexió sobre les possibilitats de recuperar i reintroduir els terrats urbans en la vida quotidiana de la ciutat, del barri, de l’edifici, en la vida diària de l’home, en definitiva.

Les propostes es presentaran al jurat dels premis a través d’un format audiovisual que en permeti la difusió. Així mateix, es valorarà la capacitat de comunicació i la socialització de la proposta a través de les xarxes socials. Opcionalment, per reforçar-ne la comprensió, la proposta podrà venir complementada amb documentació en suport digital. Amb l’objectiu d’aconseguir una avaluació precisa i plural, ArquinFAD ha constituït un jurat format per:

Miquel Espinet i Mestre, arquitecte, soci i co-fundador d’Espinet/Ubach Arquitectes (president), Anna Guanter, arquitecte i responsable de la Direcció d’innovació Immobiliària de Solvia, Judit Bustos, interiorista i membre de la junta d’ArquinFAD, Joan Artés, arquitecte, co-soci i fundador de La casa por el Tejado i Tania Magro, arquitecte i co-fundadora d’Encajes Urbanos (vocals).

Amb l’impuls d’aquests premis, ArquinFAD vol ajudar els estudiants a introduir-se i donar-se a conèixer en el món professional, ja que són ells els professionals del futur. En aquesta edició es compta amb la col·laboració del Disseny Hub Barcelona (http://www.dissenyhubbarcelona.cat) per als premis, la difusió i l’exposició dels treballs guanyadors, que formaran part del FADFest, Barcelona Design Festival 2016.

La data límit de recepció de propostes i publicació a http://arquinfad.org/premishabitacola/ és el 18 d’abril de 2016, a les 23.59 h.

+info