FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny

Premis ADI 2016

L’ Associació de Disseny Industrial ADI-FAD organitza els Premis ADI 2016. Un nou nom que aglutina diferents reconeixements en diferents àmbits del disseny i que per primera vegada a la seva història inclou un premi dedicat a retre homenatge a la cultura del disseny.

Els Premis ADI es consolidaran com la gran cita del disseny nacional sumant els següents reconeixements: els Premis Delta (producte) i Medalles ADI (estudiants), entregats des de 1961 i 1976, i el nou Premi ADI Cultura (amb les categories Projecte i Trajectòria).

 

Delta blanc Medalla blanc Cultura blanc

 

Els Premis ADI reconeixeran així el producte, el talent dels estudiants i el recolzament a la cultura del disseny. El canvi de nom dels fins ara coneguts com a Premis Delta pretén subratllar l’important paper de foment del disseny en tots els àmbits desenvolupat per l’Associació des del seu naixement.

En la categoria de Projecte es premiarà un projecte concret realitzat en els últims cinc anys, mentre que en la categoria de Trajectòria, el premi  ADI Cultura pretén retre homenatge a aquelles persones o entitats que per la seva tasca, la seva obra y la seva influència en el món del disseny, han contribuït a que la disciplina evolucioni i s’hagi integrat en la societat.

El Jurat que atorgarà el Premi Delta 2016 destaca pel seu caràcter independent i internacional, amb grans figures del món del disseny, com Jasper Morrison -dissenyador londinenc que treballa per a les millors campanyes internacionals-, Mathias Schwartz-Clauss -directiu de Domaine de Boisbuchet, una escola i centre experimental de disseny ubicat a França-, Jeannette Alther -del conegut estudi Lievore Altherr Molina-, Xavier Costa, director general de Lékué, i Gracia Cardona, presidenta d’ADI-FAD i directora de Diario Design. Atorgaran un Delta d’ Or i diversos Delta de Plata.

El jurat dels Premis ADI Cultura estarà format per Viviana Narotzky, Raquel Pelta i José Luis de Vicente. Atorgaran un premi per a la categoria de Projecte i un altre per a la categoria de Trajèctoria.

El veredicte dels jurats i l’entrega dels guardons es realitzaran al juny del 2016, dins del FADfest, el festival de disseny més important que s’organitza a Barcelona.