FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny

L’obra Pes de l’artista Martí-Toro guanyadora del premi ArtFAD d’Or 2014

El passat 1 de juliol, al Disseny Hub Barcelona, va tenir lloc la cerimònia de lliurament dels Premis ArtFAD 2014 d’art i artesania contemporànies. Organitzats per l’A-FAD (Artistes i Artesans del FAD) des de l’any 2003, aquests premis tenen l’objectiu d’estimular la recerca, la creació i l’excel.lència, en el camp dels oficis d’art.

L’obra Pes de l’artista Martí-Toro, va ser escollida com a obra guanyadora del premi ArtFAD d’Or, en la categoria Professional. El jurat ha valorat d’aquesta obra “el valent treball artesanal amb una impecable execució i per la fusió formal i cromàtica”.

El premi ArtFAD de Plata dins la categoria professional s’ha atorgat a l’obra Subtil, un xal ritual, de l’artista Kima Guitart, per “la fluïdesa del desplegament de la forma i la destresa en mantenir un llenguatge clàssic”.

Finalment, el premi ArtFAD d’Estudiants es va atorgar a Tura Sanz, per l’obra Os, de la qual el jurat valora “un treball amb un interessant plantejament conceptual, que, en l’esfera de la joieria, explora la fusió de dos tipus de material que es dignifiquen mútuament”.

El jurat també va atorgar diplomes a quatre obres finalistes. Dins de la categoría Professional, a Paco Ortí per l’obra Exoesqueletos y cuerdas, per “la decisió amb que condueix l’art de la ceràmica fins al llindar escultòric”. També va rebre un diploma de finalista l’obra Yacentes, d’Ester Chacón “perquè preserva la memòria amb el seu caràcter ètnic i el treball artesanal”.

A la categoría Estudiants, els diplomes de finalistes van ser per l’artista Tamara Jacquin per l’obra ¿así te gusta más?, “per portar amb un llenguatge visual l’experiència estètica del cos de l’artista en primera persona”. També es va atorgar un diploma de finalista a Mariko Kumon per l’obra Bondad o maldad (con olor), “per ajustar-se a la finalitat de l’objecte d’una manera sòbria, acurada i sense efectes injustificats”.