FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny

Jasper Morrison, president del jurat dels Premis Delta

 El dissenyador britànic Jasper Morrison serà el president del jurat dels Premis Delta d’ADI-FAD d’enguany. Nascut a Londres al 1959, es va graduar en disseny a Kingston Polytechnic Design School i el Royal College of Art de Londres, amb un any a l’HdK de Berlín.

Al 1986 va crear l’Oficina de Disseny a Londres i el seu treball va ser inclòs en l’exposició Documenta 8 de Kassel al 1987, per a la qual va dissenyar el Reuters News Centres. Va participar a la Berlin Design Werkstadt amb “Some new items for the house, part I”.

Va començar a dissenyar productes per a SCP a Londres, FSB a Alemanya, Vitra i Cappellini. Va treballar amb James Irvine en Progetto Oggetto i també amb Andreas Brandolini i Axel Kufus en diverses instal·lacions, dissenys expositius i projectes d’urbanisme, sota el paraigua de Utilism Internacional.

Al 1992, es publicà el llibre “A world without words”, un recull de la seva presentació de diapositives de la conferència i amb disseny gràfic de Tony Arefin.

Al 1994, va començar una col·laboració com a consultor de Üstra, l’Autoritat de Transport de Hannover, amb el disseny d’una parada d’autobús i el nou tramvia de Hannover, el major contracte de producció de tren lleuger europeu del seu temps i pel qual va ser guardonat amb el IF Transportation Design Prize and the Ecology award.

Al 2005, fundà Super Normal juntament amb el seu col·lega Naoto Fukasawa. Defineix el terme ‘super normal’, com el que, en la seva opinió, respon a la pregunta de què hauria de ser realment “bon disseny”.

Jasper Morrison Ltd. amb base a London i Paris, ha treballat, i en la major part dels casos encara ho fa, per a les següents companyies: Alessi Spa, Italy; Alias Srl, Italy; Canon Camera Division, Japan;Cappellini Spa., Italy; Flos Spa, Italy; FSB GmbH, Germany; MagisSrl, Italy; Rosenthal AG, Germany; Rowenta, France; Sony Design Centre Europe; Vitra International AG, Switzerland, Samsung Electronics (Korea), Muji (Japan),Ideal Standard (UK) and Olivetti (Italy).