FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny

Habitar, des del cos i des dels objectes a l’exposició Fora de Lloc

Artistes com Jordi Canudas amb els seus barrets comunitaris, en essència, arquitectures mòbils en les que habitar és sinònim de compartir i dialogar, Roberto Gómez amb abrics convertibles en habitacle portàtil interconnectats en xarxa o Naomi Filmer i les seves joies que defugen qualsevol funció ornamental per emfatitzar parts del cos sovint marginades o rebutjades com els talons, colzes i omòplats, tots entenen els objectes i el cos com habitacles o com entitats que cohabiten o se solapen. Habitar des de múltiples posicions més enllà de l’entorn natural o el construït.

El Último Grito, l’estudi londinenc dels dissenyadors espanyols Roberto Feo i Rosario Hurtado, n’és un dels millors exemples, amb Imaginary Architectures recorren els òrgans de vidre d’una urbs primigènia que sembla devorar-se a si mateixa.

“Hem creat Imaginary Architectures com a eina de pensament. Els edificis urbans i arquitectures industrials son conceptualitzades en una sèrie d’espais ficticis, desde gratacels fins a cinemes i plantes químiques, Imaginary Architecures son expressions espacials, ‘vehicles’ re-escalats que contenen elements familiars d’espais coneguts, que ens conviden a imaginar com seria navegar i habitar els seus interiors. Aquests treballs revelen característiques d’un model d’arquitectura industrialitzada, investiguen el llenguatge físic dels sistemes que representa”.

Les peces parlen indefectiblement de la materialitat de l’objecte i de l’enfocament subjectiu dels espais que descriuen. El fet de ser peces de vidre completament transparent, ens permet projectar-nos-hi per imaginar com seria la vida dins i fora i quin tipus de realitats dibuixen. Son la bellesa de la percebuda lògica d’un sistema que d’alguna manera entenem, però sense realment saber que hi succeeix.

La inauguració de l’Exposició Fora de Lloc és el Dilluns, 29 a les 20.00 h al Disseny HUB Barcelona. ¡Inscriu-te!