FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny

Els projectes Triplay i Transpatio, guanyadors dels Premis Habitàcola 2017

El passat dijous 29 de juny es van lliurar els Premis Habitàcola, en el marc de la cerimònia de lliurament dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme.

Els Habitàcola, patrocinats per la Fundació Banc Sabadell, són uns premis adreçats a estudiants l’objectiu dels quals és difondre la importància de la creativitat, el compromís social i el rigor professional entre els organismes i la població en general, donant suport i promovent noves iniciatives, nous plantejaments i talents emergents. Van ser creats l’any 1987 amb l’objectiu de promoure la reflexió sobre els nous marcs teòrics en els àmbits del disseny i l’arquitectura, i debatre, conjuntament amb les escoles, solucions i punts de vista innovadors en relació amb els diferents temes d’interès social proposats a cada convocatòria.
Els Premis Habitàcola’17: Pati d’escola

En aquesta edició, la temàtica planteja una reflexió sobre el disseny del pati d’escola, que és, alhora, espai per al joc i l’aprenentatge, però, sobretot, un espai de llibertat i relació social dels infants en què també es produeixen conflictes latents, com la manca d’equitat de gènere.

A l’edició d’enguany hi ha un total de 56 projectes participants. El jurat que ha decidit el veredicte dels Premis Habitàcola està format per Josep Benedito (President), arquitecte expert en el disseny d’escoles i els vocals Agnès Barba, directora de l’Escola dels Encants; Ignasi Bonet, arquitecte i membre d’ArquinFAD; Maria Pia Fontana, arquitecta i impulsora de la iniciativa ‘Fem escola, fem barri’ i Dafne Saldaña, arquitecta del col·lectiu ‘Equal Saree’. El veredicte ha estat el següent:

 

Premis Habitàcola 2017 (ex aequo)

Projecte: Triplay,

Autors: AnYi, Maria Terrisse i Irene Morillas

Professor: Miquel Espinet
Centre educatiu: EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona

Valoració del jurat: “Tot i ser una proposta que es basa en el disseny d’un sistema modular, que dona uniformitat i coherència al conjunt, s’enfoca a resoldre espais que fomentin maneres diferents de viure l’espai del pati. Proposa solucions que són versàtils, mòbils i adaptables, a més de viables.”

Projecte Triplay, de AnYi, Maria Terrisse i Irene Morillas, d’Eina

Projecte: TransPATIO

Autor: Eva Gutiérrez López

Professor tutor: Toni Valls

Centre educatiu: Escola d’Art i Superior de Disseny de Deià

Valoració del jurat:  “Es valora la voluntat transformadora de la proposta, que destaca pel seu valor programàtic, tant a nivell d’usos i actituds, com pel seu contingut pedagògic”.

Projecte TransPATIO, de Eva Gutiérrez López, de l’escola Deià

 

Premi Habitàcola al Centre Educatiu

Escola d’Art i Superior de Disseny Deià
Valoració del jurat: 
per la qualitat en conjunt de les propostes presentades”.

Premi Habitàcola de l’Opinió

Projecte: Sobre rodes

Autors: Elisabet Pallas, Marc Huertos

Professor tutor: Francesc Subirà, Eva M. Gómez

Centre educatiu: ESDAP Tàrrega Ondara. Seu de l’Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya

 

Projecte Sobre rodes, d’Elisabet Pallas i Marc Huertos