FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny

Els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme 2016 ja tenen finalistes

Ja es coneixen els noms dels projectes seleccionats i finalistes dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, FAD Internacionals i FAD de Pensament i Crítica convocats per l’ARQUIN-FAD, l’Associació Interdiscipliària del Disseny de l’Espai del FAD. L’entrega de premis tindrà lloc el proper 8 de juny de 2016 dins el marc del FADfest 2016.

En aquesta nova edició s’ha produit un augment en la participació de gairebé totes les categories convocades. Catalunya segueix sent el territori d’on procedeixen la majoria de projectes. La resta de finalistes es reparteixen entre les comunitats d’Andalusia, Galícia, Madrid, Balears i Portugal, que compta amb quatre finalistes a la categoria d’Arquitectura i Interiorisme.

 

Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme
A la seva 58a edició, els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme han rebut 416 obres en les seves tres categories, de les que 21 han estat escollides finalistes: 10 a la categoria d’Arquitectura, 3 a la d’Interiorisme, 4 a la de Ciutat i Paissatge i 4 a la d’Intervencions Efímeres.

L’arquitecte Moisés Gallego presideix el jurat dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, acompanyat pels vocals Patricia Barbas, Eduardo de Miguel, Maite Prats, Rosa Remolà i Julia Schulz-Dornburg. Durant els mesos previs, aquest jurat s’ha desplaçat per la geografia ibèrica amb la finalitat de visitar les obres susceptibles de ser premiades. Una de les característiques úniques dels Premis FAD d’Arquitectura és precisament que el jurat visita totes les obres amb possibilitats de ser premiades.

 

Premis FAD Internacionals
Els Premis FAD Internacionals celebren la seva tercera edició. Aquest guardó premia les propostes arquitectòniques projectades des d’Espanya i Portugal per a ser emplaçades a qualsevol punt del planeta. Els Premis FAD Internacionals compten amb les mateixes categories que els Premis FAD, a més d’un jurat propi conformat per Daniel Kurz, a la presidència i els vocals Xavier Bustos i Belén Moneo.

De les 32 obres presentades en aquesta categoria, han estat escollides 5 finalistes i 5 seleccionades.

Premis FAD de Pensament i Crítica

La 11a edició dels Premis FAD de Pensament i Crítica aglutina els millors textos dedicats a l’arquitectura publicats durant el 2015. Un jurat de prestigi internacional presidit per Oriol Pibernat, amb els vocals Paula Álvarez i Josep Bohigas ha estat l’encarregat d’escollir les 4 obres finalistes i les 6 seleccionades d’entre les 48 obres presentades.

FADfest’16

La cerimònia de lliurament dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme 2016 es celebrarà el proper 8 de juny de 2016 durant el FADfest, el festival de disseny, comunicació, arquitectura i interiorisme, art i artesania que el FAD organitza anualment. Les obres participants (finalistes i seleccionades) s’exhibiran del 6 de juny al 31 d’octubre a l’exposició El Millor Disseny de l’Any.
La present edició del FADfest es celebrarà la setmana del 6 al 12 de juny de 2016 i, a més de l’entrega dels diferents premis FAD (FAD d’Arquitectura, Habitàcola, Premis ADI i Premis Laus), comptarà amb un ampli programa d’activitats al voltant al món del disseny i l’arquitectura, conferències, xerrades, tallers i un gran esdeveniment popular, l’Assaig General, que dóna nom i sentit al focus temàtic d’aquest any: el disseny per a la sostenibilitat alimentària.

Podeu conèixer més detalls sobre les obres finalistes dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme 2016 al web d’ARQUIN-FAD