FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny

City to City 2016

El City to City Barcelona FAD Award

El City to City Barcelona FAD Award és un premi que va néixer l’any 2008, impulsat pel FAD i desenvolupat per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, amb la voluntat de reconèixer iniciatives urbanes internacionals que milloren la vida de les persones.

En les seves cinc primeres edicions, aquest premi ha reconegut centenars de projectes internacionals: 5 guanyadors, 10 finalistes, 21 mencions i més de 400 projectes provinents de 236 ciutats de tot el món.

Durant aquests anys, el premi s’ha anat apropant als projectes sorgits de l’iniciativa ciutadana, als habitants a peu de carrer. I és per això que a l’any 2016 suposarà un nou començament per al premi.

Fins el moment s’han estat difonent reptes i propostes d’altres ciutats des de Barcelona. Ara, l’objectiu és que el City to City viatgi i es repliqui per tot el món per establir aliances amb institucions i entitats nacionals i internacionals perquè el premi es converteixi en una eina adaptable a la realitat d’altres ciutats.

Per fer que el premi sigui més homogeni, a partir del 2016 passa a ser temàtic, girarà al voltant d’una idea principal, i biennal. S’aprofitarà l’any entre convocatòries perquè el City to City pugui extendre’s tot el possible, creant així una xarxa de ciutats.

City to City 2016: Aprenentatge a la ciutat

Per acabar amb aquesta por i tornar a mirar els nostres carrers com a part de la nostra vida, potser necessitem una nova educació referent a tot allò que ens envolta en l’entorn urbà. Recuperar el contacte amb les places, els parcs, les voreres i, sobretot, amb els altres. Per això, l’edició 2016 del City to City FAD Award, que per primer any serà temàtica i que ja està oberta, vol concentrar-se en el concepte d’aprenentatge a la ciutat. Busquem iniciatives on es donin processos d’organització i producció col·lectiva de coneixement que creïn situacions d’aprenentatge. Projectes que, a més, fomentin l’activació ciutadana i la recuperació col·lectiva de la cosa pública; que considerin la complexitat dels espais que tots fem servir diàriament com una riquesa, i la interacció social com el motor essencial per millorar la vida urbana. La convocatòria per participar en l’edició 2016 del City to City Barcelona FAD Award ja és oberta a tots aquells projectes que s’hi vulguin presentar.