FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny
FADFEST - Festival de les Arts i del Disseny

El FADfest és l’esdeveniment anual del FAD que celebra l’excel·lència creativa, reconeix la feina de professionals i empreses i apropa el disseny a la ciutadania. Un aparador per descobrir les millors propostes de l’any en arquitectura, interiorisme, disseny gràfic, publicitat, disseny industrial, artesania, art i moda que es celebra a Barcelona entre el 26 de juny i el 2 de juliol de 2017.

Aquest any, el FADfest es desenvoluparà en dos eixos:

D’una banda, l’eix «El millor disseny de l’any», amb els premis que concedeixen les diferents associacions del FAD, i l’exposició que reuneix les obres finalistes. També dins aquest eix s’organitza el festival de cinema i arquitectura Arqu[in]FILM.

De l’altra, l’eix temàtic d’enguany, que amb el nom «Disseny i turisme», reflexionarà entorn els reptes que es presenten a les ciutats avui per gestionar el turisme massiu i com, des del disseny, s’hi pot incidir.

El FAD

El Foment de les Arts i el Disseny (FAD) és una associació privada sense ànim de lucre que promou el disseny i l’arquitectura en les esferes econòmica, cultural i social del país. Fundat l’any 1903, el FAD s’ha convertit en un referent en els àmbits del disseny i l’arquitectura a Catalunya i Espanya, gràcies a una tasca constant de promoció de les indústries creatives, així com de suport als professionals i empreses del sector, a través de premis a l’excel·lència, conferències, exposicions, publicacions i esdeveniments. En aquest sentit, el FAD exerceix un paper de lideratge en la dinamització del disseny com a catalitzador de la innovació.

El FAD s’articula a través de diverses associacions que representen les diferents disciplines del disseny:

ADI-FAD, disseny industrial
ADG-FAD, disseny gràfic i comunicació visual
ARQUIN-FAD, arquitectura i interiorisme
A-FAD, art, artesania i orfebreria
MODA-FAD, moda