ca / es / en

Video resum del FADfest 2016, amb primícia!

Tant si vau assistir com si no, us recomanem visionar-lo! Al final del vídeo trobareu la gran primícia: la data del proper FADfest! Busqueu-vos i apunteu la data a les vostres agendes :-)

Vídeo “Assaig General. Menjar, emergència sostenible i disseny”

El FAD ha produït un video de 10 minuts que recull una crònica de l’Assaig General, el dinar sostenible que va organitzar el passat 11 de juny de 2016, a través d’entrevistes i imatges de l’aconteixement, des del moment de gestació de la idea, al seu desenvolupament i les conclusions que s’hi desprenen.

Tallers oberts a l’Assaig General

Aquest dissabte 11 de juny els col·lectius que han fet possible aquesta jornada dedicada al menjar, l'emergència sostenible i el disseny ofereixen tallers oberts a tots els públics en paral·lel al gran àpat.

Guanyadors dels premis FAD 2016

Arquipélago - Centro de Artes Contemporâneas a les Açores i 3 estacions de metro de la L9 a Barcelona i l’Hospitalet, guanyadors dels Premis FAD d’Arquitectura i d’Interiorisme 2016
El Mirador da Pedra da Rá, a La Corunya, i l’exposició Espècies d’Espais, al Macba, es porten els guardons de Ciutat i Paisatge i Intervencions Efímeres respectivament. El Premi FAD Internacional recau en el projecte Córdoba Reurbano, a Ciutat de Mèxic

Guanyadors dels Premis Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual 2016

L'estudi Javier Jaén per “The New York Time Magazine” i DDB per “Hologramas por la libertad” guanyen els Grand Laus aquest any. Yves Zimmermann reb el Laus de Honor, La Fábrica el Laus d’Empreses i Entitats, i “Cenizas”, de McCann per Campofrío, el Premi Laus Aporta Fundació Banc-Sabadell.

Maria Martí, d’ Elisava, per “Nu.”, es fa amb el Young Talent i el Laus Aporta-Fundació Banc Sabadell per Estudiants se l’emporta “Think, the veggie ink”, d’Eva Vesikansa de l’escola IDEP.

Guanyadors dels premis ADI 2016

El casc de bicicleta Closca Fuga guanya el premi Delta d’Or de disseny industrial. El nou premi ADI Cultura recau en el projecte Adhocracy Athens, de dpr- Barcelona, mentre que la Medalla ADI d'Or és per Roc Miranda, d'ESDI, per una pala de rescat. La Sala Vinçon guanya un premi per la seva trajectòria.

La Cooperativa Alencop participa a les rues

This project, devoted to ensuring decent living conditions for collectives in a vulnerable situation, will bring its electric tricycles to the Dress Rehearsal.

The Materials Farm. Dissenyant nous materials a partir de l’agricultura, el menjar i els organismes vius

A la trobada 'The Materials Farm' descobrirem diferents experiències en el desenvolupament de nous materials a partir de l'agricultura, el menjar i els processos biològics de la mà de una sèrie de dissenyadors i investigadors locals i internacionals.

Arqu[in]FILM: cinema i arquitectura

(English) A film cycle on the architect’s craft organised by ArquinFad and the Filmoteca de Cataluña, the Catalan Film Library.

Assaig General. Repte #09: Construir amb materials naturals

Albert Aira, a member of Investigació Canyera (Cane Research), explains the determination of this architects’ collective to make the practice of architecture coherent again by introducing materials from the nearest vicinity, such as the common cane.
1

Tallers oberts a l’Assaig General

Aquest dissabte 11 de juny els col·lectius que han fet possible aquesta jornada dedicada al menjar, l'emergència sostenible i el disseny ofereixen tallers oberts a tots els públics en paral·lel al gran àpat.

Assaig General. Repte #08: Potenciar la proximitat

Oscar Martín, cap d'anàlisi i estratègia de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona, parla del sentit d'iniciatives com Mercats Verds.

El Museu del Molí Paperer de Capellades col.labora amb Assaig General

El museu també ha confirmat la seva col·laboració en el FADFest d’enguany.

Assaig General. Repte #07: Recolzar la pagesia

Lluís Solanas, president de la ‪#‎CooperativaAgrariaSantboiana‬, explica els motius pels quals cal potenciar la promoció de l'agricultura local des de les institucions.

Premi Laus Empreses i Entitats 2016

La Junta de l'ADG-FAD atorga el premi Laus Empreses i Entitats 2016 a La Fábrica.

Assaig General. Repte #06: Lluitar contra el malbaratament

Un volum molt important de la fruita i verdura en bon estat queda descartada per no complir les mides exigides per les superficies de distribució d'aliments.

Inauguració de l’Exposició «El millor disseny de l’any»

La mostra recull les obres finalistes i guanyadores dels premis otorgats per les diferents associacions del FAD durant el FADfest 2016 i es podrà visitar fins el 30 d'octubre de 2016.

Assaig General. Repte #05: Reutilitzar el que ja tenim

Els Encants Barcelona es suma a l'‪Assaig General‬! Durant les últimes setmanes han recopilat vaixella i coberteria per als 900 comensals del banquet sostenible del ‪‎FADfest 2016‬.

Mater Brunch. Upcycling: reciclat i millorat

Xerrada on alguns dels principals dissenyadors de materials comparteixen experiències d'èxit sorprenents amb els materials reciclats que elaboren.

Assaig General. Repte #04: Cuinar per no llençar

Ada Parellada i Sergi de Meià són els cuiners que han dissenyat el gran àpat sense malbaratament d'Assaig General. L'esdeveniment tindrà lloc el dissabte 11 de juny dins el marc del FADfest 2016.
1

Inauguració del FADfest 2016: ‘Sustainable Food Design’ de Honey & Bunny + expos “El millor disseny de l’Any” i ‘Assaig General’

El festival obre amb la inauguració de les dues expos i duo austríac de food designers, que desplegarà una de les seves accions performàtiques al voltant de les implicacions polítiques i ecològiques de les rutines  alimentàries de les nostres societats.
Inscripció gratuïta!

Assaig General. Repte#03: Dissenyar nous materials

Ivan Rodríguez, enginyer de materials del Materfad Barcelona ens explica el taller «The Materials Farm» del FADfest 2016, on, dissenyadors i investigadors locals i internacionals, compartiran les seves experiències en el desenvolupament de nous materials a partir de diversos processos.

Entrevista amb Jasper Morrison

Morrison és el president del jurat dels Premis Delta i les Medalles ADI de disseny industrial

L’Enciamada: un tast d’enciams de proximitat

Posada en escena a càrrec de la dissenyadora Elsa Yranzo

NyamNyam reactiva el ‘Pa amb vi i sucre’

Rescatem una tradició popular del Poblenou per l'hora dels postres del banquet de l'Assaig General del proper 11 de juny

Assaig General. Repte #02: Autoabastir les ciutats

Joan Rieradevall, investigador del Instituto de Ciencia y Tecnologia Ambientales (ICTA), introduce en esta pieza el reto #02 del Ensayo General: Autoabastecer las ciudades

Assaig General. Repte #01: Redissenyar el gust

Entrevista amb Toni Massanés, Director General de la Fundació Alícia i assessor nutricional d'Assaig General. Presentem un dels reptes d'Assaig General: redissenyar el gust.

L’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental col·labora en l’Assaig General

El seus enciams formen part del projecte Fertile City. Una iniciativa per promoure la introducció de la producció agrícola a les ciutats.

Es fa pública la llista dels finalistes dels Premis ADI 2016

Els Premis Delta de disseny industrial, les Medalles ADI per a estudiants de disseny i els nous Premis ADI Cultura a projectes que fomentin la cultura del disseny organitzats per l'ADI-FAD ja tenen finalistes.

Els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme 2016 ja tenen finalistes

Ja es coneixen els noms dels projectes seleccionats i finalistes dels Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme, FAD Internacionals i FAD de Pensament i Crítica convocats per l'ARQUIN-FAD, l'Associació Interdiscipliària del Disseny de l'Espai del FAD. L'entrega de premis tindrà lloc el proper 8 de juny de 2016 dins el marc del FADfest 2016.
3

Assaig General: Participa al banquet sostenible (i gratuït!) de Barcelona

Forma part de l'Assaig General de l'edició 2016 del FADfest! Com? Entra i ho sabràs...

Presentació del programa del FADfest’16

Entre el 6 i el 12 de juny al DissenyHub Barcelona tindrà lloc la 6a edició del FADfest, el festival de Barcelona que aborda el disseny des de totes les seves disciplines.

Gran èxit d’inscripció als premis del FAD

Els premis que organitzen les associacions del FAD enguany han assolit un gran èxit de participació.

Cosentino, nou patrocinador del FAD

Grupo Cosentino, companyia global espanyola líder en la producció i distribució de superfícies innovadores per al món de l'arquitectura i el disseny, signa un acord de patrocini amb el FAD i l'ARQUIN-FAD.

Jasper Morrison, president del jurat dels Premis Delta

El dissenyador britànic Jasper Morrison serà el president del jurat dels Premis Delta d'ADI-FAD d'enguany.
1

Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme 2016

L'àmbit dels premis és la Península Ibèrica i les illes i poden optar-hi les obres acabades entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2015. El període per proposar obres i presentar materials finalitza a les 12h del dimecres 27 de gener de 2016 i hi ha les següents categories: Arquitectura, Interiorisme, Ciutat i Paisatge i Intervencions Efímeres.

Premis Habitàcola: Terrats

La temàtica escollida per a aquests premis sempre ha tractat aspectes rellevants per a la societat i ha abordat problemàtiques actuals sense resoldre. En aquesta edició plantegem una reflexió sobre l’ús dels terrats, una reflexió sobre les possibilitats de recuperar i reintroduir els terrats urbans en la vida quotidiana de la ciutat, del barri, de l’edifici, en la vida diària de l’home, en definitiva.

City to City 2016

El City to City Barcelona FAD Award és un premi que va néixer l'any 2008, impulsat pel FAD i desenvolupat per l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, amb la voluntat de reconèixer iniciatives urbanes internacionals que milloren la vida de les persones.

Premis Laus 2016

Organitzats anualment per l'Associació de Directors d'Art i Dissenyadors Gràfics del FAD (ADG-FAD), els Premis Laus compten amb una sòlida trajectòrua en la celebració i la promoció de la excel·lència en el disseny, la comunicació visual i la publicidad a Espanya.

Durant el seu consolidat recorregut, els Premis Laus han servit com a baròmetre de la creativitat espanyola i en aquesta, la seva 46ª edició, tenen la ferma intenció d'establir connexions més enllà de les nostres fronteres i internacionalitzar la seva repercussió.

Premis ADI 2016

L’ADI-FAD estrena el nou nom “Premis ADI” per identificar els premis de disseny millor considerats del panorama nacional i reconeguts internacionalment. En una cita que torna a ser biennal, els Premis ADI incorporen un nou guardó, el Premi ADI Cultura que se sumarà als clàssics Premis Delta (producte) i Medalla ADI (estudiants).

SHARE HAT: Moda, arquitectura i comunitat

A més de ser una de les peces més fotografiades de l'exposició, i una que es pot fer servir in situ si tens la sort de trobar 2 companys, "Share Hat" (Barret per compartir) de Jordi Canudas és una de les peces clau de la mostra. Descobreix-ho aquí.

Guanyadors del “BCN Digital Sketching”

Ja tenim els guanyadors de la primera trobada "BCN Digital Sketching", que va tenir lloc durant el FADfest.

Coneix els guanyadors dels premis Laus

El passat divendres 3 de juny va tenir lloc la Nit Laus, la gran festa del grafisme i la publicitat de Barcelona. El Disseny Hub Barcelona va acollir el lliurament dels Premis Laus, uns guardons que reconeixen, des de fa 51 anys els millors projectes realitzats per professionals i estudiants de disseny gràfic, publicitat i comunicació visual.

Guanyadors dels Premis FAD d’Arquitectura i Habitàcola 2015

El passat dijous 2 de juliol, en el marc del FADfest, va tenir lloc la cerimònia de lliurament dels Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme 2015 i dels Premis Habitàcola per a estudiants, al Disseny HUB Barcelona, acte que va estar presidit per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Enguany s’han presentat un total de 458 obres a aquests guardons, d'entre les quals el jurat n'ha seleccionat 16.
Enric Martí (ESDI) - Gold winner MODAFAD Awards

Guanyadors dels MODAFAD Awards

El divendres 3 de juliol va tenir lloc la 39a edició del MODAFAD, la passarel·la de dissenyadors de moda emergents. En aquesta edició d'estiu s'han pogut veure una selecció de les millors tesines o projectes final de carrera dels estudiants de les escoles de disseny de Barcelona. Les desfilades han culminat amb el lliurament dels MODAFAD T Project Fashion Awards. Coneix als guanyadors!

ColorForward® presenta quatre tendències de color pel 2016

Els dissenyadors de productes de plàstic van tenir la seva cita al FADfest, el passat 1 de juliol, de la mà de Clariant ColorWorks Europe i Materfad, a la presentació de ColorForward®. Es tracta d’una iniciativa de Clariant per ajudar els professionals del sector en la pressa de decisions relatives al color.

Més de mil assistents a la inauguració del FADfest’15

El dilluns 29/06 va tenir lloc la inauguració del FADfest amb la conferència inaugural a càrrec de Tim Simpson de Glithero, l'estudi londinenc paradigma de la transdisciplinarietat de disciplines i un referent internacional.

Avantguarda i respecte al medi ambient amb Renault ZOE al FADfest

Durante el festival, podrás descubrir la nueva motorización de Renault ZOE con 240 km de autonomía ubicada en el espacio contiguo a las dos exposiciones de esta edición y visitar el espacio Chillout.

Habitar, des del cos i des dels objectes a l’exposició Fora de Lloc

El Último Grito, l'estudi londinenc dels dissenyadors espanyols Roberto Feo i Rosario Hurtado, son uns dels artistes que investiguen el concepte de l’habitatge des de múltiples posicions a l'exposició Fora de Lloc. Amb Imaginary Architectures recorren els òrgans de vidre d’una urbs primigènia que sembla devorar-se a si mateixa.

La creadora de The Iron Ring, ponent de la Jornada Fora de Lloc

Cecilia Jonsson, creadora de The Iron Ring explora com plantes mineres poden beneficiar-se de la contaminació que provoquen. Per crear-lo, es van transformar 24 kg. de gespa contaminada de ferro en un anell de 2 kg.